Sunday, January 15, 2006

Τα καθημερινά

Τη δεύτερη μέρα της άφιξης μου, πήγα στους γονείς μου. Θα ένιωθα φοβερές τύψεις αν δεν τους επισκεπτόμουν όλο αυτό το διάστημα που θα ήμουν στην Ελλάδα. Είπα πως μετά θα ήμουν πολύ απασχολημένη και δεν θα μπορούσα να γυρίσω πριν το Πάσχα. Έτσι πήγα σπίτι μου για μια μόνο μέρα. Ίσως μέσα μου να ήθελα από κάπου να πάρω δύναμη πριν βουτήξω στα βαθυά. Ίσως και να ήθελα να σιγουρέψω για μια ακόμη φορά πως ακόμα κια αν όλα πήγαιναν κατά διαόλου με τον Λάζαρο, το σπίτι μου θα ήταν εκεί ζεστό κι έτοιμο να με αγκαλιάσει και να με ηρεμήσει.
Φυσικά, δεν προέβλεψα πως ο μπαμπάς μου θα ήθελε την επόμενη μέρα να με συνοδέψει στο αεροδρόμιο! Λίγο δε πριν φτάσουμε στο αεροδρόμιο (νωρίς το πρωι Κυριακής) ήταν φανερό πως θα περίμενε - στη καλύτερη περίπτωση - να επιβιβαστώ. Πόνταρα στην αξιοπρέπεια και τη διακριτικότητα του και είπα πως θα έπρεπε να φύγει γιατί θα ερχόταν ένα αγόρι που βγαίναμε από τα Χριστούγεννα και θα ήθελα να τον δω για μισή ώρα πριν φύγει η πτήση μου. Ο μπαμπάς μου το δέχτηκε, με φίλησε και έφυγε. Περίμενα μισή ώρα κλεισμένη στη τουαλέτα και μετά τηλεφώνησα σπίτι μου προφασιζόμενη πως ξέχασα κάτι. Όταν απάντησε ο μπαμπάς μου, ντράπηκα μεν ανακουφίστηκα δε. Πήρα ένα ταξί και πήγα στο σπιτάκι.

Tην επόμενη μέρα ξεκίνησα δουλειά σε ένα από τα γραφεία της επιχείρησης του Λάζαρου. Ήταν μια πολύ ωραία λύση για να μην μένω φυλακισμένη στο σπίτι τα πρωινά αλλά και για τον Λάζαρο που δεν θα είχε την έννοια πως είμαι μόνη μου. Έτσι θα βλεπόμασταν κάποια πρωινά κιόλας - δεν ήμασταν ούτε στο ίδιο γραφείο, ούτε στην ίδια περιοχή. Με είχε πάει λίγες μέρες νωρίτερα και μου είχε δείξει τη δουλειά.
Θυμάμαι το πρώτο πρωινό που πήγαμε. Κάποιες στιγμές νομίζω πως τον κοίταγα με ανοιχτό το στόμα. Τον χάζευα να έχει τον έλεγχο μιας δουλειάς που εγώ πολύ λίγο καταλάβαινα. Μιλούσε, οργάνωνε, έδινε κατευθυντήριες (και μου έριχνε κλεφτές ματιές). Δεν μπορώ να πω ότι δεν τον καμάρωνα. Για κάποιο περίεργο λόγο δε, η ματιά μου είχε κολλήσει στα χέρια του. Τα κοίταζα μαγννητισμένη λες κι αν σταματούσαν να κινούνται κάτι θα συνέβαινε. Ήταν από τις στιγμές που θυμάμαι να μεγαλώνει μέσα μου ό,τι ένιωθα για εκείνον.

Οι μέρες κυλούσαν μαγικά. Στη δουλειά πήγαινα σχεδόν καθημερινά - με εξαίρεση τις ημέρες που αποφασίζαμε να χουζουρέψουμε ως αργά και μετά να κάνουμε "day of fun" όπως έλεγα. Το συνηθέστερο βέβαια ήταν να έρχεται και να με παίρνει από τη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο άλλαξε και η οπτική του Λάζαρου απέναντι στην ίδια του την εργασία. Πολλά μεσημέρια του έστελνα φαξ δίνοντας αναφορά για ό,τι νόμιζα ή θα ήθελα να συμβαίνει στο γραφείο. Έβγαλα παρατσούκλια στις άλλες δυο κοπέλες κι αρχίσαμε να φτιάχνουμε σουρεαλιστικές ιστορίες γύρω από τη ζωή τους. Οι κοπέλες σημειωτέον δεν με πολυσυμπαθούσαν γιατί όλη την ώρα μιλούσα στο τηλέφωνο - χωρίς βέβαια να ξέρουν πως μιλάω με το αφεντικό τους.
Αυτό ήταν ένα άλλο περίεργο με τον Λάζαρο. Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου μια στιγμή που να μην είχαμε κάτι να πούμε. Τα καταιγιστικά τηλεφωνήματα των ερωτευμένων συνήθως καταλαγιάζουν και λιγοστεύουν μετά από λίγο καιρό. Μ' εμάς αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τόσο διαφορετικοί άνθρωποι και με τόσα πολλά πράγματα να πούμε. Υπήρχαν συνέχεια θέματα. Μιλούσαμε για τα πάντα και να φανταστείτε πως ακόμα δεν είχε γνωρίσει τους φίλους μου ή εγώ τους δικούς του. Με τον Λάζαρο δεν πλήτταμε ποτέ. Μπορεί να μην κάναμε τίποτε απολύτως. Μπορεί να κοιτούσαμε το ταβάνι. Όμως ούτε για μια στιγμή δεν βαρεθήκαμε. Μιλούσαμε και γελούσαμε συνέχεια. Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον δεν υπήρξε μια φορά που να μην ανυπομονούσαμε να συναντηθούμε. Πέρα από το ρομάντσο που ζούσαμε (ή ίσως και εξαιτίας του) ξέραμε πως μόλις βλεπόμασταν όλα θα γίνονταν χαρούμενα. Ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Ακόμα και τότε ανυπομονούσαμε.
Ούτως ή άλλως, μεταξύ μας πάντα υπήρχε και το στοιχείο της έκπληξης - κάτι που ποτέ δεν συνηθίσαμε. Όπως μια Παρασκεύη που μου τηλεφώνησε στη δουλειά ενώ μου είχε πει πως βρισκόταν σε ένα συμβούλιο. Ήταν από εκείνες τις Παρασκεύες που έβρεχε πάρα πολύ.

(ΣΣ Σας υπόσχομαι πως δεν θα ξανα καθυστερήσει τόσο άλλο ποστ:-).)

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ελπίζουμε αυτή τη φορά η υποσημείωση να ισχύει...
Συνέχισε έτσι

1:48 AM  
Blogger Chrisa said...

Αχ τι ωραία να δουλεύεις στην εταιρία του αγαπημένου σου!!!
...και καλά θα κάνεις να μην ξανακαθυστερήσεις!!!!!
Καλή σου βδομάδα!!!

1:51 AM  
Blogger vatraxokoritso said...

..to kalo poy soy thelw!

7:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

"κοιτούσαμε το ταβάνι" και αισθανόμασταν πλήρεις, ε;;;

;-)

8:06 AM  
Blogger Idάκι said...

Κόντεψα να φάω τα νύχια μου αλλά άξιζε η αναμονή!!

Σουρεάλ η κατάσταση με τη δουλειά :))

9:38 AM  
Blogger Chaca-Khan said...

γεια σου ρε souzaki

12:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

FILE SE DIAVAZW POU KAI POU ALLA NOMIZW EXEIS ARXISEI NA KANEIS KOILIA STO GRAPSIMO...

1:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Το γράψιμο της Σούζυς είναι απόλυτα συνεπές από το πρώτο ποστ μέχρι και αυτό το τελευταίο. Το ύφος και η υπέροχη γραφή της δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό Ανώνυμε. Μπορεί η δράση να μην είναι καταιγιστική αλλά μου φαίνεται και λογικό αφού σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν περίοδοι γαλήνης και ηρεμίας. Προσωπικά απολαμβάνω περισσότερο αυτές τις στιγμές παρά τους καυγάδες.
Εγώ και ο φίλος μου πάντως Σουζάκι, απολαμβάνουμε κάθε θαυμάσιο κείμενο σου.

3:36 AM  
Blogger nonplayer said...

Έχοντας έναν ακόμα λόγο πλέον να σε παρακολουθώ, σε διαβάζω με την ίδια αναμονή...

8:42 AM  
Blogger Souzi Grammatikou said...

Τι επιπλέον λόγο, Μαίανδρε;;;

9:04 AM  
Blogger nonplayer said...

Έρωτας Σούζη μου, τι άλλο; Ξαφνικός, από το πουθενά, γεμάτος, αλλά εγώ εδώ κι εκείνος στην Ελλάδα... Καταλαβαινόμαστε εμείς οι δύο πλέον!...

1:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Φοβερό. =) =) =)

3:36 PM  
Blogger trol said...

nice souzi, keep walking

12:13 AM  
Blogger ViSta said...

Συγχαρητηρια για την nomination της καλυτερης ιστορια σε blog. Ειμαι σιγουρη οτι καπου ενα λαθος θα πρεπει να εγινε και τελικα δεν το πηρες εσυ το βραβειο. :-)

Καλη εμπνευση μας ευχομαι και τις καλυτερες ευχες για την Σουζη και τον Λαζαρο. :-)

11:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Na kai kapoios pou sympathise to Lazaro.

1:26 AM  
Blogger €lisavet said...

είμαι πολύ τυχερή που σε ανακάλυψα αργά και τα διαβάζω μονοκοπανιά! :)

4:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

What a great site Diazepam fed ex overnight diazepam no prescription john holmes pornstar Red bulls hockey 1997 mitsubishi mirage wheel barcode reader order india Nasty adult cartoon vinotemp refrigerators ford x-plan pricing car tv antenna 12v Fitness boot camp portland oregon phone numbers lago vista texas tshirts rock vitamin b shot 1999 jeep cherokee sport review

12:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Isuzu trooper 92 http://www.cooper-toric-contact-lenses.info Online tv guide buy propecia where Hardwiring your radar detector to your fuse box

2:34 PM  

Post a Comment

<< Home