Tuesday, April 11, 2006

Καλοκαιρινές διακοπές (γ)

Στις αρχές του Αυγούστου, οι κοινές καλοκαιρινές μας διακοπές συνοψίζονταν σε μιάμιση μέρα στην Αγία Άννα της Εύβοιας. Αυτό ήταν κάτι που δεν μ’ ενοχλούσε ιδιαίτερα. Εξάλλου με τον Λάζαρο είχαμε γίνει βετεράνοι στο να μετατρέπουμε το κέντρο της Αθήνας σε ιδανικό προορισμό διακοπών: είχε τύχει αρκετές φορές να περάσουμε τα Σαββατοκύριακα μας σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης. Δεν φεύγαμε για ευνόητους, φυσικά, λόγους: την περίπτωση που η Τζέσικα χρειαζόταν κάτι – να συναντηθούν, να βγουν, να τη συνοδέψει κάπου κλπ. Εκτός από ενοχλητικά τηλεφωνήματα της μέσα στη νύχτα δεν επενέβη στα Σαββατοκύριακα μας με άλλο τρόπο. Αλλά το ρητό του Λάζαρου πάντα ήταν «ο φόβος φυλάει τα έρημα». Έστω κι αν το ψιθύριζε στον ίδιο του τον εαυτό μόνο.
Όταν λοιπόν μου ανακοίνωσε ο Λάζαρος πως οι μόνες διακοπές που θα έκανε εντός των τειχών, θα ήταν με τη Τζέσικα και την παρέα της απογοητεύτηκα. Για να πω την αλήθεια, περισσότερο ζήλεψα. Γιατί για άλλη μια φορά αισθανόμουν πως μου στερούσαν κάτι που σε ό λ α τα υπόλοιπα ζευγάρια ήταν φυσιολογικό και δεδομένο. Όμως, μέσα σε 8 μήνες είχα ήδη κάνει τις ίδιες σκέψεις άλλες 2 φορές. Ήταν κατακαλόκαιρο, ο κόσμος ήταν στις παραλίες κι απολάμβανε τον ήλιο και το νερό κι εγώ δεν είχα ούτε τη δύναμη, ούτε τη διάθεση για νέο γύρο θλίψης και στεναχώριας. Κράτησα το παράπονο για τον εαυτό μου και δεν μίλησα σε κανέναν. Άρχισα να σκέφτομαι τα θετικά: θα περνούσα μερικές ξένοιαστες μέρες στο εξοχικό με τους παππούδες και όλους μου τους φίλους. Χωρίς να κρύβομαι και να καρδιοχτυπώ για το αν μας είδε κάποιος που δεν έπρεπε. Σκεφτόμουν θετικά: μπάνια, ξενύχτια, μπιρίμπες, σινεμά. Αλλά όσα ψέματα κι αν έλεγα στον εαυτό μου, η αλήθεια δεν αργούσε να με συνεφέρει – έστω και για λίγο: η ζωή μου πλέον είχε αλλάξει και είχα επιτρέψει την πρόσβαση του Λάζαρου σε κάθε έκφανση, στιγμή ή εποχή της. Η απουσία του μου φαινόταν παράλογη όχι τόσο για την αιτία αλλά, κυρίως επειδή πλέον είχα φτάσει στο σημείο που χωρίς εκείνον δεν έβρισκα το ίδιο νόημα στη ζωή. Όχι όπως πριν χωρίς αυτόν αλλά ούτε και όπως μαζί με αυτόν. Είναι αυτό το οριακό σημείο που πιθανότατα αναγνωρίσεις πως η σχέση σου παίρνει έναν αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα και αρχίζει να διαβρώνει όλη σου τη ζωή. Ήταν όμως πολύ νωρίς και τον Λάζαρο τον αγαπούσα πάρα πολύ για να περιορίσω την φόρα με την οποία ρήμαζε ό, τι είχα ζήσει μέχρι τότε. Άλλωστε την αυτονομία μας την ανακαλύπτουμε συνήθως όταν είμαστε μόνοι μας. Συνήθως.
Οι μέρες που θα ήμασταν χωριστά ήταν λίγες – μόλις πέντε. Όσο και αν περνούσα καλά, μου έλειπε. Τον ήθελα εκεί μαζί μου σε κάθε στιγμή, σε κάθε τρέλα, σε κάθε ανόητο παιχνίδι που σκαρώναμε με τους φίλους μου. Και εκείνος το καταλάβαινε. Καταλάβαινε πως ζήλευα και στενοχωριόμουν και μου έλεγε πως περνούσε χάλια. Δεν το πίστευα αλλά εκτιμούσα την προσπάθεια που έκανε για να νιώσω καλύτερα. Πίστευα πως του έλειπα κι εκείνου. Και το πίστεψα ακόμα περισσότερο όταν, το βράδυ που επέστρεφε από τις διακοπές του αντί να γυρίσει στο σπίτι του ήρθε και με βρήκε. Μετά από πολλές ώρες ταξίδι οδήγησε άλλες 3 για να έρθει. Όπως πάντα παράνομα. Αυτή τη φορά όμως δεν υπολόγιζε ούτε τη Τζέσικα, ούτε τους παππούδες μου που ζούσαν στο διπλανό σπίτι, ούτε τίποτε.
Ήρθε νύχτα στο σπίτι. Κρυφά. Όπως ακριβώς το είχε σκάσει από την Αθήνα και τους περιορισμούς της Τζέσικας. Όσο περίμενα να διακρίνω τα φώτα του αυτοκινήτου μέσα στη νύχτα δεν κρατήθηκα και σκέφτηκα –για μια ακόμα φορά- πως ίσως σιγά σιγά να άλλαζαν τα πράγματα.

15 Comments:

Blogger ThinkaGeek said...

kalimera Souzaki mas ......ehm ton vivliopoli min xexaseis ..... eimai poli periergos kai ola ta koritsia edw. simera evlepes oles eixane ponira xamogela kai mou stelnane email me subject to diavases to new post... pou na tous exigw tora peri rss.....

ps. iperoxi opos panta. les kai trww bananes xipolitos se panw se gazon ..

11:47 PM  
Blogger nonplayer said...

Συγγνωμη κιόλας, αλλά η υπέρβαση θα ήταν να ερχόταν να σε βρεί πριν τελειώσουν οι διακοπές του, όχι μόλις τελείωσαν...

3:01 AM  
Blogger vatraxokoritso said...

επιμενουμε σουζη σταθερα!!!

11:36 AM  
Blogger Depsorama said...

Βρε Σουζάκι μου, θα συμφωνήσω με τον Μαίανδρο. Όπως τα βλέπω τα πράγματα (και ο καθένας μας κρίνει με βάση την δικιά του κοσμοθεωρία), εσύ απλά αγαπούσες βαθιά, ειλικρινά. Δεν ήταν αλλοτρίωση. Όλοι μας κάποτε στη ζωή μας αγαπήσαμε ή αγαπάμε με αυτό το βαθμό μη σου πω και αν γίνεται, περισσότερο πιο πολύ.

Τον αισθήματα του Λάζαρου και την εξάρτηση του απ'τη Τζέσικα, αδυνατώ να καταλάβω. Για μένα αυτός ο άνθρωπος, ποτέ δεν σε αγάπησε περισσότερο από τον εαυτό του. Ή να στο θέσω αλλιώς. Εσύ, τον αγάπησες περισσότερο. Τουλάχιστον από αυτά που έχεις γράψει μέχρι τώρα. Και κανένα απ'τα δυο δεν είναι καλό.

3:27 PM  
Blogger Λαμπρούκος said...

MΙα Σούζι κι ένας Λάζαρος! Εγώ λέω να τον καθαρίσεις, για να δούμε αν θα αναστηθεί. Ή μήπως όχι...

11:59 PM  
Blogger Chaca-Khan said...

aaaaaaaAAAAAA...

4:11 AM  
Blogger Chrisa said...

Βρε Souzi μου και εγώ συμφωνώ με τον maiandro!! Οι μόνι λόγοι που μπορώ να δικαιόλογήσω να πάει διακοπές με την Τζέσσικα είναι:
- Είχαν παιδί μαζί
- Είσαι ανίατη ασθένεια και θα πέθαινε

Κανένας άλλος λόγος δεν μου είναι αρκετός για να μην θυμωσω με τον Λάζαρο και τον εγωισμό του...

Υ.Γ. Συγνώμη δεν θέλω να κρίνω κανέναν, αλλά έχω μπεί στο πετσί της ιστορίας και σε συμβουλεύω λες και τα γεγονότα συμβαίνουν τώρα!

1:08 AM  
Blogger Souzi Grammatikou said...

Xrysa...! Oh Xrysa! Exeis mpei sto petsi kai eisai kai se para poly kalo dromo!

1:27 AM  
Blogger Chrisa said...

Καταρχήν χρόνια πολλά για τον Λάζαρο!!! και επίσης περιμένω με αγωνία την συνέχεια!!!

11:47 PM  
Blogger Idάκι said...

This comment has been removed by a blog administrator.

5:25 PM  
Blogger Idάκι said...

Αχ αυτά τα ιντερλούδια!! Περιμένω εναγωνίως...

Χρύσα, με ανατρίχιασες!! Και η Σούζι περισσότερο!! Αν και τείνω προς την επιλογή 2...

5:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Thea, thea, thea..
Perimenoume sunexeiaaaa.
Min argiseis, akouuuus? :D:D:D:D
Vivliopwlis?? Hmmmm.. Ainte, ainte.. Kane ki allo post. :P :):D
Ti wraia pou irthw krufa o Lazaros.. Ti glukooo. :) :) ;) :) ;)

Perimenoume eee!!! :P :P :P :P

2:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

2:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info » » »

12:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... Renault instrukcja '98 infiniti qx4 Scouts looking for college baseball players Infiniti promotion q45 Free web templates kostenlos homepage vorlagen flash Life assurance mortgage gas ovens maintenance and repair infiniti costa mesa Mac os forex trading download infiniti dealers in minneapolis minnesota debt management Chrysler concorde transmission valve body xenical orlistat 120 mg 84 tablets Infiniti oxygen sensor Porsche cayman performance westover alfa romeo clothing polo shirt Cellular find free numbers phone 1999 infiniti g20 owners manual http://www.toyota-hybrid-minivan.info

2:43 PM  

Post a Comment

<< Home