Wednesday, November 01, 2006

Οι καινούριοι παλιοί φόβοι

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έφτασαν πολύ γρήγορα. Η πρώτη χρονιά με τον Λάζαρο είχε κυλήσει τρομακτικά γρήγορα. Τα συναισθήματα μέσα σε κάτι παραπάνω από 12 μήνες είχαν γιγαντωθεί, η εξάρτηση μας έσπρωχνε σε ακρότητες και το πάθος μας είχε σαρώσει πολλές φορές, όχι μόνο τις ζωές μας αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Εικόνες, στιγμές, μυρωδιές, αγγίγματα που μας σημάδευαν, γέμιζαν μέρα με τη μέρα την αποθήκη της κοινής μας πορείας. Ήταν γεγονός πως από τη μέρα που γνωριστήκαμε οι ζωές μας είχαν αλλάξει. Ήταν γεγονός πως κάτι βαθιά μέσα μου είχε από μόνο του αποφασίσει πως ο Λάζαρος θα ήταν ο άνδρας που θα ζούσα στο πλευρό του. Και ποτέ δεν αμφέβαλλα πως το ίδιο ήθελε κι εκείνος. Υπήρχε όμως και άλλο ένα γεγονός που δεν μπορούσα να παραβλέψω.
Όσο κι αν είχε αλλάξει η συναισθηματική μας ζωή, η πραγματικότητα δεν είχε αλλάξει και πολύ. Και ιδίως τα αγκάθια. Ένας χρόνος είχε τρέξει με ταχύτητα αλλά ο κόσμος μας παρέμενε πεισματικά σταθερός: η Τζέσικα, τα μυστικά που έσερνε η παρουσία της, οι υπεκφυγές, τα ψέματα, ο μυστήριος δεσμός που τους έδενε. Συνήθως ο κόσμος τρέχει κι εσύ μένεις σταθερός. Στην περίπτωση μας συνέβαινε το ακριβώς ανάποδο. Δεν καταλάβαινα πώς. Δεν μπορούσα να το αξιολογήσω.
Είχαν μαζευτεί πολλοί κόμποι. Πολλές σκιές. Και το χειρότερο, όλα επαναλαμβάνονταν. Γκρίνια, καχυποψία, στιγμές που το πάθος μεταβαλλόταν σε τρέλλα… ίσως ακόμα και μίσος. Και μέσα σε όλα αυτά, μ’ έναν τρόπο μαγικό εξακολουθούσαμε να τροφοδοτούμε αυτό που ονομάζαμε ‘αγάπη’. Ίσως η πηγή να βρισκόταν στις ανάγκες που είχαμε. Ίσως πάλι και στο πείσμα μας να νικήσουμε. Δυστυχώς όμως κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε από τα καταφύγια. Πόσο μάλλον όταν ο εχθρός είναι αόρατος και νιώθεις κάθε στιγμή την ανάσα του στο λαιμό σου. Ακόμα και όταν δεν είναι εκεί. Αυτό που δεν βλέπεις ή αγνοείς αλλά ξέρεις πως πρέπει να νικήσεις, μπορεί να σε κατασπαράξει. Ακόμα και αν μείνει μόνο μια ιδέα στο μυαλό σου.
Όλα αυτά δεν τα σκεφτόμουν τότε. Ή μάλλον τα σκεφτόμουν με έναν πολύ απλοποιημένο τρόπο: πως θα αντιμετώπιζα για δεύτερη χρονιά την απουσία του Λάζαρου τις μέρες των Γιορτών? Τι θα του απαντούσα όταν θα μου έλεγε πως δεν θα περνούσαμε μαζί εκείνες τις μέρες γιατί η θέση του έπρεπε να είναι στο πλευρό της Τζέσικα? Είχε περάσει ένας χρόνος και ήξερα πολύ λίγα γι’ αυτήν. Σχεδόν όσα και 365 μέρες πριν. Το όπλο μου θα ήταν η στεναχώρια και η γκρίνια. Πολύ, πολύ κακοί σύμβουλοι στην ώρα της κρίσης – όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Αποφάσισα λοιπόν, για άλλη μια φορά, να μην συζητήσω τίποτε παρά μόνο όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή.
Αγνοούσα όμως πως και ο Λάζαρος είχε την ίδια ανησυχία. Και όχι μόνο αυτό αλλά είχε βρει και λύση στο πρόβλημα. Είχε καταφέρει να βγει από το δίλημμα και τη δύσκολη θέση με δεξιοτεχνία. Είχε ήδη αποφασίσει πως δεν ήθελε να ξαναζήσει τα δράματα της προηγούμενης χρονιάς. Είχε ήδη αποφασίσει πως αυτά θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Δεν θα διάλεγε ανάμεσα σ’ εμένα ή την Τζέσικα. Θα περνούσε τις γιορτές και με τις δυο μας. Ταυτόχρονα.


Souzi's tunes: Interlude - Morrissey & Siouxsie

14 Comments:

Blogger Μαράκι said...

Καλώς την!

Γνώρισες τη Τζέσικα?

Αλλά μάλλον το ερώτημα μου είναι πως γνωρισες την Τζέσικα.

Σε παρουσίασε σαν "φίλη" ή είπε την αλήθεια για τη σχέση σας?

Γιατι αν είπε ψέμματα δεν ξέρω κατα πόσο θα σε ωφέλησε μια τέτοια συνάντηση.

Μπορεί να ακούγεται σαν μια "βολική" λύση η σκέψη του αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα ήταν κι όλλας.

Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια...

6:54 AM  
Blogger Psipsinel said...

agonio poli tora gia to epomeno

8:15 AM  
Blogger Helena said...

k egw to idio...

11:16 AM  
Anonymous ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ said...

Σουζάκι, πρόσφατα κοίταξα τα κείμενά σου κι' αναρωτιέμαι μήπως έχεις πάθει γερό κόλημα με τη Τζέσικα που δεν σ' άφησε να χαρείς όλο αυτό το "μοναδικό" που σου συνέβει; Μήπως πάσχεις από σύνδρομο καταδίωξης;

1:31 AM  
Blogger Chrisa said...

Σουζύ!!! Εγώ επειδή είχα κάνει μια υπόθεση για την κατάσταση της Τζέσικα, δεν μπορώ να πω τίποτα για τον Λάζαρο... Πάντως περιμένω με αγωνία την συνέχεια!!

6:49 AM  
Anonymous Y said...

??? και μετά; ...

6:07 AM  
Blogger Idάκι said...

Wb, Σούζι... μου έλειψες :))

Την είχα την υπόνοια καιρό γι'αυτή τη "λύση"... ήταν θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει σ΄αυτή ο Λάζαρος!

Περιμένω εναγωνίως τα των Χριστουγέννων!

4:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ουπς! Τι ήταν πάλι αυτό?! Περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις!

Μάρνι

1:56 PM  
Blogger AnJaka said...

Hello Souzi, This is a good article site.
i found many information here.
-----------------------------------------------
http://global-in-arm.com
Good luck, Souzi

6:41 AM  
Anonymous heliotypon said...

Καλά, εγώ ως γνήσιος πολυγαμικός, με ιδιαίτερη αδυναμία στο "menage a trois", χαίρομαι για λογαριασμό του Λάζαρου και εύχομαι να ήμουν στη θέση του! Βέβαια, υποψιάζομαι ότι δεν το πάτε για menage a trois αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Συγχωρήστε μου την αχαλίνωτη φαντασία, κορίτσια. Ξέρω ότι κάτι τέτοια σας σοκκάρουν βαθύτατα αλλά βρήκα κι εγώ μιά ευκαιρία να βγάλω το σωψύχι μου...

3:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μα πού είναι η συνέχεια;;;

4:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

Σουζάκι γιατί χάθηκες?

11:54 PM  
Blogger 可可 said...

情趣用品,情趣,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天

4:59 AM  
Anonymous μετακομισεις said...

Πάντα είναι έτσι σε τέτοιες συναντησεις..

1:57 PM  

Post a Comment

<< Home